torstai 12. tammikuuta 2012

Lisää aarrekartasta

KG lehdestä löysin lisää juttua aarrekartasta....

KG 1 Tammi-helmikuu 2012 sivu 18


Aarrekartta johdattaa perille
Aaarrekarttatyöskentely on hyv apuvline voimauttavien ajatusten kylvötöiss.

Tee oma aarrekarttasi. Tarvitset sihen kartongin, kyniä, aikakauslehtiä ja liimaa. Leikkaa lehdistä kuvia, lauseita tai sanoja, jotka kuvaavat sit olotilaaa, jota tavoittelet.

Voit kuvata myös matkaa kohti unelmaasi. Mit matkan varrrella tulee vastaan? Miten voitat vastoinkymiset? Mitä sinun on tehtävä? Miten muutut matkan edetessä? Mitä on maalissa? Aaarrkartan ei tarvitse olla visusaalisesti mahtava taideteos - tärkeintä on antaa mielesi työskennellä vapaasti.

Lehtiä selatessasi ja kuvia saksiessasi tulet samalla miettineeksi perusteellisesti, mit oikeastaan tavoittelet. Viimeistään nyt tavoitteesi kirkastuu sinulle lopullisesti. Onko haveesi pienempi vaakalukema, maratonin juokseminen, energisempi olo arjessa, umpeampi ulkonäkö? Mitä tavoitteesi sinulle merkitsee? Miksi haluat sitä? Millä tavalla aiot saavuttaa sen? Mit teet sitten kun tavoite on saavutettu?

Katsele karttaa usein. Aarrekartan avulla tietoisuus ja mielen tiedostamattomat kerrokset valjastetaan mukaan muutosprosessiin: mieli alkaa toimia aktiivisesti unelmasi saavuttamiseksi.

Kaikki muutos lähtee mielest. Sinun on ajateltava muutosta ja haluttava sitä, tehtvä päätös. On mullistavaa huomata, miten valtava voima alintajunnassamme jyllää: sen avulla voi muuttaa todllisuutta. Mitä vahvempi päätös ja mitä tukevammin mielesi seisoo sen takana sit varmemmin onnistut.

Jos et ole erityisen visuaalinen, aarrekatta voi olla myös kirje: anna maaliin päässeen minäsi kirjoittaa nykyiselle minällesi kirje siitä, millainen matka oli, miltä tavoitteen saavuttaminen tuntui ja mitä se edellytti, miten elämä muuttui jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina tervetullut! :)