perjantai 18. tammikuuta 2013

Vielä pari sanaa tankotanssista...


Kuva lainattu täältä

 Halusin kirjoittaa vielä muutaman sanan teille tankotanssista. Ei, tankotanssi ei ole mitenkään irstasta tai
pornahtavaa. Se on koko kehon haastavaa liikuntaa. Ja erittäin tehokasta sellaista. Se voi näyttää siltä muttei ole sitä.

Alussa lämmittely osiossa voi olla päällä esim. trikoot. Mutta mukaan on otettava myös lyhyet shortsit. Tähän käy myös hyvin miesten bokserit. Lyhyet shortsit auttavat pidon saamisessa tankoon.

Tunnilla ei vältytä kipeiltä sisäreisiltä eikä myöskään mustelmilta. Mutta hauskaa se on kaikesta
huolimatta. Vaikkakin siinä saa haastaa itsensä monella tapaa.

Mukaan on hyvä varata myös juomaa ja pyyhe, jolla pystyy välillä hinkkaamaan tankoa, jotta
voi pyyhkiä tangosta välillä omien hikikäsien jälkiä ja omat kätensä.

Oletteko te kokeilleet tankotanssia tai haluaisitte kokeilla?
Ja mitä ajatuksia se teissä herättää ylipäätään?

6 kommenttia:

 1. Sunnuntaina menen kokeileen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Heta! Varaudu mustelmiin ja kipeytyneisiin hauiksiin! ;)

   Poista
 2. Mulla on yksi naispuolinen ystävä, tai kaksi jotka harrastavat kyseistä juttua. Toisen treenejä olen käynyt kerran katsomassa ja täytyy nostaa hattua sillä kyseessä ei todellakaan ole mikään kevyt laji. Yritin sieluni silmin nähdä itseni tekemässä näkemiäni liikesarjoja mutta mielikuvani lopputulos oli aina sama: Joukko ensiapuhenkilöstöä seisomassa liikkumattoman ruumiini ympärillä toteamssa niskojeni menneen poikki. Siispä kaikki kunnioitus lajia harrastaville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikesarjat ovat kyllä vaativia ja haasteellisia. Ja ehkä juuri itselläkin itse suojeluvaisto heräsi ja sama niskojen poikki meno pelko aiheutti sen että pidin liian lujaa tangosta kiinni enkä uskaltanut päästää irti kun olisi pitänyt :D

   Poista
 3. Kokeiltu on ja kivaa on! Nyt on ollut parin kuukauden tauko, mutta haaveilen, että voisin taas mennä kokeilemaan. Eli ostaa taas 10 kerran käyntikortin, joka on käytettävä kolmen kuukauden aikana.

  Ja tehokasta kyllä on! Pitkään olen tehnyt käsipainoista treeniä, mutta tuntuu ettei kehitystä ole ollut tarpeeksi. Vihdoinkin tuon tankotanssin aikana tuntui siltä, että käsilihakset alkoivat kehittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon lajiin ei varmaan tosiaan löydy muuta joka auttaisi kehittämään sopivia käsilihaksia kuin laji itse :) Sen verran joutuu erikoiset lihakset toimintaan, että ei heti uskoisi :) Hienoa, että olet löytänyt tuosta itsellesi lajin! :)

   Poista

Kommentti on aina tervetullut! :)