maanantai 7. tammikuuta 2013

Uusi ruokavalio


Olen yrittänyt moneen eri otteeseen alottaa diettiä jossa syötäisiin 5-6 kertaa päivässä kuten kuuleman pitäisi syödä. No jotenkin kuitenkin on tuntunut, ette se ole se minulle sopivin tapa. Jotenkin tuntuu, että tuolla 5-6 aterian tahdilla minun pitäisi olla koko ajan jääkaapilla syömässä. Onneksi juteltuani yhden ystävän kanssa sain kuulla, että muilla on myös samaa vikaa, ettei tuo 5-6 ateria kerran rytmi toimi. Näinpä ollen nyt olenkin alkanut syömään 3 kertaa päivässä "isompia" annoksia, joka siis periaatteessa vastaa määrältään tuota 5-6 pientä ateriaa päivässä, mutta vähemmillä kerroilla.

Luonnollisestikkin tällaisessa järjestelyssä on riski, että nälkä kasvaa ja mielihalutkin sitä myöten. Mutta kun nuo ateriat ajoittaa päivään oikein niin mielihalutkin pysyvät kurissa. Ja kyllä, välillä tulee se 4 "ateria", joka sitten saattaa olla vaikka yksi hedelmä.

Juomana olen pitemmän aikaa käyttänyt rasvatonta maitoa. Leipänä käytän vaasan vaasanin täysjyvä ruisleipää sekä koulunäkkäriä. Tarkoitus olisi siirtyä kuitenki Real leipään. Leivän päälle pyyhkäisen Becel kasvisrasva levitettä. Pastan, riisin, couscousin pyrin syömään täysjyvänä. Ja jogurtit kevyt versiona tai maustamattomana jos ollenkaan. Eli lähinnä bulgarian jogurttia ja activia kevyt jogurttia satunnaisesti..

Tammikuu olisi tarkoitus mennä täysin herkuttomasti, koska olen kokenut, että se toimii minulla hyvin. Täyskielto on itselleni paras ratkaisu herkuissa nyt se mitä tarvitaan. Tammikuun jälkeen voi sitten katsella miltä tilanne näyttää. Pahimpaan makean himoon saatan nakata proteiinipatukan huomioiden muun päivän ruokailun.

Leikkeleenä suosin kalkkunaleikkelettä ja juusto on jäänyt oikeastaan lähestulkoon kokonaan pois. Sen sijaan salaatti ja kurkku ovat löytäneet tiensä leivän päälle. Suurimman osan kasviksista nautin pakaste altaasta ostettuna. Ne sitten höyrytän, keitän tai paistan pannulla tai uunissa. Onnekseni vast ikään kuulin jostain tutkimuksesta, jossa sanottiin että pakastetut vihannekset olisivat parempi vaihtoehto kuin tuoreet vihannekset, koska tuoreet joudutaan kuljettamaan kaukaa ja niihin joudutaan laittamaan erilaisia käsittelyaineita, jotta ne näyttäisivät kaupassakin vielä hyvältä. Kun taas pakastepussiin kasviksen matka on lyhyempi.

Nuo päivän kolme ruoka kertaa siis koostuvat näistä:

AAMUPALA -
5-6dl vettä tyhjään vatsaan
Neljän viljan puuro kera marjojen ja kaveriksi yleensä täysjyvä ruisleipä tai näkkileipä
+ juomaksi rasvaton maito

ATERIA 1 -
Vaihtelee, joskus se voi olla maitorahka+piltti yhdistelmä joskus se on
täysjyvä leipä tms. Mutta vakiona on, että tässä vaiheessa nakataan nassuun kourallinen
pähkinäsekoitusta.

ATERIA 2 -
Lämmin ruoka, joka on kasvispainotteinen. Potut ovat jääneet hyvin pitkälle pois ruokavaliosta, ne eivät vain maistu enää. Proteiinin lähteenä kalaa, kanaa tai lihaa sekä
raejuustoa. Hyviä rasvoja tuomaan neitsyt oliiviöljyä 1-2 ruokalusikallinen.
Ja silloin tällöin kaveriksi täysjyväleipää.


Lisäksi päivän aikana vettä n.1-1,5litraa. Ja satunnaisesti tosiaan vielä se
ilta hedelmä. Mutta pääperiaatteena on, että klo.18 jälkeen ei enää mene muuta kuin max. 1 hedelmä ja sekin ennen klo.20:tä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina tervetullut! :)