torstai 16. elokuuta 2012

Ristiriitaisia ajatuksia tulevaisuudesta - työ

Syksyn kurssi tarjontaa katsoessa on tarjolla ollut erilaisia vanhuspuolen kursseja paljon niin ravinnosta kuin muistisairaan hoidosta. Hetken olen miettinyt, että lähdenkö varmuuden vuoksi niihin vaikka nykyisin olenkin lasten parissa töissä ja jatkamassa opiskelua lapsiin liittyen. Olen jahkannut mennäkkö ja näin parantaa cv:n kattavuutta ja omaa tietämystä&ammattitaitoa vanhuspuolella. Toisaalta yhtä aikaa olen miettinyt sitä kuinka paljon olen jo unohtanut ollessani yli puoli vuotta ihan muualla töissä niin lääkehoidon kuin muunkin osalta. Ja kun kuitenkin nyt vahva suuntautuminen on lasten pariin, vaikka töitä en tiedäkkään kuin loppuvuoteen asti.

Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että minun paikkani on työskennell lasten parissa. Katselin kohtaamisia elokuvaa ja jäin miettimään sen vuodeosasto kohtauksia. Muistin kuinka haastavaa, fyysistä ja myös henkistä työ on. Ei auta, että kuvittelet laittavasti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Aina tarttuu jotain sinne korvakäytävään ja työ on muutenkin kuormittavaa.

Toisaalta taas työssä on omat valoisat puolensa. Ne hetket kun naurat jonkun mummon kanssa kaulakkain tai muistelette menneitä hyviä aikoja tai saat yhteyden kauan huonossa kunnossa olleeseen tai pahasti dementoituneeseen ihmiseen.

En voi sanoa, etteikö lasten parissa työ olisi kuormittavaa. On se sitäkin. Mutta toisaalta se on myös hyvin antoisaa nähdä kun lapset oppivat ja kehittyvät. Ja ehkä siinä hieman tarttuu itsellekkin sitä oppia katsoa maailmaa yhtä avarasti kuin lapsi.

Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toisaalta jos joskus päädyn vielä vanhusten pariin töihin niin tulee kai noita koulutuksia taas silloinkin. Vaikkakin silloin tuntuu ettei juuri sellaisia koulutuksia ole kun kiinnostaisi ja päinvastoin.

Parempi antaa ajan viedä ja näyttää mikä on määränpää. Koskaan kun ei voi tietää mistä itsensä löytää töistä. Sen olen itsekkin saanut todistaa ns.alan vaihdoksen myötä kun vanhuspuoli vaihtui lapsiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina tervetullut! :)