sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Talven iloja ja viikonlopun kuulumisia
Viikonloppu on kulunut kuin siivillä. Mies sai perjantaina extempore "komennuksen" viikonlopuksi töihin ja ylimääräinen rahahan ei koskaan ole pahitteeksi. Varsinkin jos toinen on kotona työttömänä.

Perjantai aamun aloitin hyvinvointi pussilla makaamisella. Ja ilmeisesti kuona-aineiden lähdettyä liikeelle oli naaman kukinta taattu. Ja kävinpä myös hyvän ystävän kanssa kiinalaisessa nautiskelemassa Riisi specialista, joka on oma ehdoton suosikkini. Lisäksi sain paaljooon asioita hoideltua "kylillä". Illalla käytiin piipahtamassa ystävän 30-vuotis bileissä ja kiitos sankarille ja kauniille emännälle tarjottavista :) Herkullisia olivat! Itsehän olin kuskin roolissa, jotta mies sai nauttia edes saunaoluen. Ilmoitinkin sitten nauttivani ruuista juomankin edestä ;)

Lauantaina aloitin aamun hyvinvointipussilla makaamisella. Ja kokeilin muovipussin sulattamista tuunaus mielessä. Mutta tämä kokeilu oli sarjassamme näitä "pakko kokeilla, vaikkei tästä mitäään tulisikaan". Ja olihan se mukavaa saikkaamista vaikka mitään kuvaamisen arvoista ei syntynyt :)

Lisäksi pyörähdin kotikonnuilla isän tykönä. Pakkanen oli parhaillaan -22, mutta silti käytiin Onnin kanssa kokeilemassa sinnilläkin hiihtoa yhdessä niin, että Onni on minulla vyössä kiinni. Pari talvea olen haaveillut, että käytäisiin kokeilemassa ja nyt päätin että kun on kerrankin oikeasti aikaa niin vihdoin tuon haaveen toteutan. Ja hyvinhän meillä meni :) Ehkä noin parin kilsan verran käytiin kokeilemassa, sillä tosiaan tuo pakkanen oli kova. Ja uskon sekä toivon, ettei tämä jäänyt viimeiseksi kerraksi vaan toistekkin mennään vielä ja pitemmän matkaa.

Käytiin Onnin kanssa myös potkurilla potkuttelemassa. Sitä ollaan kokeiltu jo pari talvea takaperinkin ja hyvin meni homma vieläkin. Onni nautti ja minä nautin :) Lisäksi Onni sai käydä tutustelemassa potkuttelu reissulla yhteen uuteen koira tuttavuuteen ja ennen kotia lähtöä vielä 4 muuhun koiratuttavuuteen. Ja nämä kaikki 4 olivat tyttöjä :) Vähän oli Onni poika ihmeissään kun tytöt rynnistivät sisältä ulos ja piirittivät Onnin, että apua mistä nuo tuli! Mutta hyvin meni tutustelut :) Ja samalla emäntäkin sai nähdä tärkeitä tuttuja.

Muutenkin koko eilinen päivä meni Onnilla hienosti. Koko päivä (paitsi yksi 5minuuttinen ja autoon menot, potkukelkkailu ja hiihto) oltiin ilman hihnaa. Hienosti malttoi Onni pysyä isäni tykönä pihalla karkaamatta :) Suuri vaikutus oli kyllä sillä, että oli paaljoon lunta joten kaikkialle minne olisi halunnut ei päässyt, se että oli hyvää seuraa ja se että metsäkoirat olivat tontin nurkalla häkissä :D Mutta kyllä Onni on myös rauhoittunutkin. Samaa sanoi myös isäni. Ei ole enää niin häsyhosu.

Eilinen ilta vietettiin kahdestaan kotona rentoutuen saunan ja Pasilan 5 tuotantokauden merkeissä. Ja taisi tulla molemmille todella tarpeeseen. Miehellä edellisen yön yöunet olivat jääneet vähälle kun närästys oli piinannut taas pitkästä aikaa tosissaan (paprikan syy?) ja itsellä päivän ulkoilut tekivät tehtävänsä joten kauaa ei tarvinnut illalla unta kummallakaan houkutella.

Tänään sitten itselläni on tarkoitus vain olla kotosalla ja kerätä voimia tulevaan viikkoon. Aloitan huomenna kouluun liittyvän työharjoittelun ja parin viikon päässä siis häämöttää ensimmäinen näyttöviikkoni. Jännitys on nyt jo kova, mutta kyllä se tästä ;) Joitain valmisteluja olen jo tehnytkin, mutta paljon on vielä tehtävääkin. Ensi viikolla on luvassa 3 harjoittelupäivää ja 1 koulupäivä. 
Ellei jotain äkkinäisiä muutoksia ilmaannu kuten töihin kutsua. 

Nyt on kaksi hyvin onnistunutta "vapaa"viikonloppua takana. Saa nähdä mitä ensi viikonloppu tuo tullessaan. Kaikki suunnitelmat ovat auki. Parit hyvinvointi messut olisivat, toisaalta taas eilen sain houkuttelevan kutsun josta häätyy vielä porista miehen kanssa ja myös 5-vuotis synttäreiden mahdollisuutta ensi viikonlopulle vilauteltiin. Kaikki suunnitelmat ovat siis avoinna.

Nyt olen päättänyt, että en jätä enää asioita lojumaan ja venymään vaan hoidan ne heti pois. Muuten ne samat jutut roikkuvat iäisyyden. Eli jos homman voi hoitaa heti pois niin parempi kun sen oikeasti hoitaa heti pois. 

Kuten esimerkiksi jos illalla siivoaa jo päivän sotkut pois eli sohvatyynyt ja viltit paikoilleen. Mahdolliset lasit pois tietokonepöydältä tai olohuoneen pöydältä. Niin johan on aamulla kivempi herätä uuteen päivään kun ei tarvi alkaa heti kämppää siistimään. Ainakin itsestä tuntuu, että se illalla vie 5minuuttia ja aamulla 15minuuttia ;)

Mutta nyt hakemaan takkapuut lämpenemään ja valkea palamaan takkaan :)

Mukavaa ja onnellista sunnuntaita jokaiselle!
Muistakaa nauttia elämästä ja pienistä hetkistä!

2 kommenttia:

 1. Hyvä viikonloppu sulla on ollut ja se on hieno juttu.Harrastan koiruuden kanssa kelkkailua (hiton kova vetämään vaikka on beagle) joka alkoi viime talvena kun ostin sille vetovaljaat. Ensin kokeiltiin niin,että koiruus veti meikää perässään ja mulla oli jalassa minisukset. Tappolaji, voin kertoa sillä pää kumisi tien pintaan nopeammin kuin mitä suntio ehti paukutttaa kirkonkelloja. Täksi talveksi tuunasin (lyhensin kengän mittaiseksi) suksia ja nyt se on entistäkin hengenvaarallisempi laji mutta lujaa mennään pari - kolme kertaa viikossa.

  Kelkkailuun(ihan potku) ja tuohon hiihtoon sain koiran opetettua hyvin kun vyötäisillä pitää (ikivanhaa ja karseaa)vyölaukkua jossa on herkut valmiina. Jokaisesta onnistuneesta kelkan rinnalla juoksemisessa palkitsen koiran makupalalla. Alkuun annoin niitä parinkymmenen metrin välein, nyt suurin piirtein kilometrin välein.

  Hiihtohommassa sama juttu mutta muutettuna niin, että kun koira tottelee VÄLITTÖMÄSTI annettua komentoa, se saa makupalan. Syynä tähän on suht pitkä vetonaru ja sukset joita on hankala hallita. Autoilijat kun ovat se suurin riskitekijä niin koiran on toteltava heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira hiihto on siitä ihanaa, että siitä saa vaihtelua niin itselle kuin koirallekkin perinteisten kävelylenkkien rinnalle :) vaikka kuten sanoitkin omat haasteensa niissä on

   Poista

Kommentti on aina tervetullut! :)