lauantai 22. joulukuuta 2012

Kasvojen ihonhoidon ABCKokosimme melkein kuukausi takaperin sitten Kauneushoitola Sinun päivän (klik klik!) Nooran kanssa
jutun teille ihanaisille blogin lukijoille kasvojen ihonhoidosta liittyen vähän myös omaan toukasta perhoseksi projektiinkin. Ja voin sanoa, että koin monessakin  (osassa aika simppelissäkin) asiassa valaistumisen ja ahaa elämyksen. Joskus asiat ovat vain liian selkeitä ja yksinkertaisia, että niitä ymmärtäisi.

Kuten kuvasta näkyy Nooran kauneushoitola on sisustukseltaan aivan ihana ja rauhallinen <3 Tuolla viihtyisi tunnin jos toisenkin hemmoteltavana Nooran taitavissa käsissä erilaisissa hoidoissa :) Mutta nyt siihen varsinaiseen asiaan eli ihon hoitoon.

Tärkeintä kasvojen ihonhoidossa on hyvä ja säännöllinen hoito sekä oikeat tuotteet. Tuotteet on AINA tärkeää valita ihotyypin mukaan sillä näin niistä saa parhaimman hyödyn. Välttämättä paras ei ole kallein tuote vaan tärkeämpää on se, että hoidat ihoa. Myös se mitä syöt ja juot vaikuttaa. Joten syö monipuolisesti ja juo runsaasti vettä!

Iho puhdistetaan puhdistusmaidolla ja viimeistellään kasvovedellä. Kasvoveden tarkoitus on poistaa puhdistusaineen rippeet ja supistaa huokosia sekä virkistää ihoa.

On myös tärkeää muistaa säännöllisesti käyttää kasvonaamioita ja kuoria kasvot. Kuorintaa suositellaan tekemään kerran viikossa (herkkä ihoisille joka toinen viikko) ja naamio kerran viikossa. Nämä olisivatkin hyvä tehdä perätysten - ensin kuorinta ja sitten naamio.

Kuorintoja löytyy erilaisia kuten raekuorinta ja entsymaattinen kuorinta.Naamioita taas löytyy mm. voidemaisia, peel of, savipohjaisia... Jos et ole varma minkä naamio sopisi sinun ihotyypillesi on aina varma valinta kosteuttava tai heleyttävä naamio.

Ihon kosteutukseen voidaan käyttää erillaisia kosteutusvoiteita (päivä/yö/24h). Näiden alle voidaan haluteessa laittaa seerumi. Päivävoide on kevyin näistä kaikista. Yövoide on ravitsevampi, koska iho uudistuu yön aikana. 24h voide sopii kaikille iästä ja ihosta riippumatta jos vaikka haluaa helpon vaihtoehdon, mutta parempi vaihtoehto vaativalle iholle esimerkiksi ikääntyneelle iholle on aina erilliset päivä- ja yövoiteet.

Ennen voiteen levittämistä on hyvä lämmittää voide sormen päissä. Näin voide notkistuu ja on helpompi levittää. On hyvä myös muistaa, että pieni määrä voidetta riittää. Jos käytössä on kaksi voidetta on iltaisin hyvä levittää kosteuttavampi voide kuten aikaisemmin jo kerroinkin kun puhuttiin päivä- ja yövoiteen erosta. 

Kasvojen ihonoitoon kuuluu luonnollisesti myös täsmähoito. Täsmähoito tuotteilla tarkoitetaan lähinnä seerumeita sekä erilaisia kuurina käytettäviä hoitoja sekä myös erilaisia paikkallishoitoja kuten esimerkiski epäpuhtaalle iholle tarkoitetut suoraan finnin päälle laitettavat kuivattavat aineet. Jokaiselle ihotyypille löytyy omansa tässäkin kategoriassa.


Kävimme Nooran kanssa omaan ihooni pohjaten vähän epäpuhtaan näppy ihon hoitoa. Joten tässäpä muillekkin näppy ihoisille vinkkiä ja toki nämä samat ohjeet soveltuvat muillekkin! ;)

Näppyisen ihon pinta täytyy pitää kosteana, mutta hengittävänä, jottei kuollut ihosolu peitä uutta ihosolua, koska kuollut ihosolukko voi estää ihoa hengittämästä ja tukkia sitä. Näppyisessä ihossa korostuu erityisesti oikeanlaiset tuotteet, sillä liian voimakkaat tuotteet voivat ärsyttää ihoa ja reaktio voi näkyä esimerkiksi punoituksessa tai uusina näppyinä. Myös meikkivoiteisiin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä osa meikkivoiteista voi tukkia enemmän iho huokosia kuin toiset. 

Meikkisiveltimet ovat tärkeä pitää puhtaana kuten me kaikki tiedämme. Sillä vaikka puhdistaisimme kasvojemme ihon huolella voi olla, että levitämme meikkisiveltimillä joka kerta meikatessamme ne vanhat pöpöt takaisin iholle.

VINK VINK! Tsekatkaapa nämä kaksi linkkivinkkiä:

ja


Myös kasvopyyhkeet ovat yllättäviä bakteeripesiä vaikkemme sitä aina ajattelekkaan. Paras siis olisikin vaihtaa jokaisen kasvojen kuivauskerran jälkeen kasvopyyhe uuteen tai ainakin laittaa pyyhe kuivaamaan ilmavaan paikkaan. Tai vaihtoehtoisesti käyttää kasvojen kuivaamiseen kasvopaperia (kuten allekirjoittanut on nyt alkanut yrittämään tehdä).

Iholle hyväksi olisi säännöllinen kasvohoidoissa käynti sekä esimerkiksi säännöllinen mekaaninen puhdistus 1-3kk välein riippuen ihotyypistä. Mikrohionnalla pystytään halutessa vaikuttamaan jonkin verran kasvojen alueen värimuutoksiin sekä pinnallisiin aknearpiin. Osa hoidoista voidaan toteuttaa sarjahoitona esimerkiksi 4 hoitoa 2 viikon välein. Esimerkiksi yrttihoito sopii hyvin näppyiselle iholle, koska yrttihoito saa ihon toimimaan itse. Omasta mielestäni tätä voisi verrata laihdutuksessa esille tulevaan aineenvaihdunnan tehostumiseen, mutta vaikutuspaikkana on vartalon sijaan kasvot ;)

Minun ihotyyppikseni Noora tulkitsi pintakuiva rasvainen iho. Ja myös epäpuhtauksia löytyy. Nyt vaan sitten ootellaankin Rohdos-alan (klik klik!) sponsoroimia tuotteita, jotka Noora minulle ammattilaisena valitsi ja pääsen niitä sitten vähän testailemaan :) Ja ei kai se haitaksikkaan olisi jos uuden vuoden lupauksiin kuuluisi jonkin sortin lupaus paremmasta ihonhoidosta! Jo toukasta perhoseksi projektinkin kannalta ;) Mutta hiljaa hyvä tulee. Pienin askelin eteenpäin uusia juttuja opetellen ja juurruttaen rutiineihin.

(Kaikista asiavirheistä ja muista vastaan tarpeen tullen minä. Joten jos joku tietää minun kirjoittaneen tässä tekstissä jonkin asian osalta lööperiä - saa vapaasti oikaista :) En pistä pahakseni! Sekä myös lisä informaatiokin otetaan asiallisesti vastaan :) )
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina tervetullut! :)