perjantai 17. elokuuta 2012

Julia Cameron - Aamusivut ja taiteilijatreffit

 

Tilasin itselleni Runotalon Sarin innoittamana Julia Cameronin Tie luovuuteen kirjan. Tarkoituksena on avata henkistä polkua syvempään luovuuteen kirjan 12 viikon ohjelman kautta. Aluksi tarkoitukseni oli avata tätäkin kirjaa niinkuin olen avannut unelma työskentelykirjaa. Eli julkaissut tekemiäni tehtäviä yms kirjasta teille täällä blogissa.

Tämä kirja kuitenkin porautuu yllättävän syvälle ja en aio sen tarkemmin tuoda kirjan tehtäviä esille. Mutta uskon, että pääsette myös välillä nauttimaan kirjan kautta syntyneistä ajatuksista ja tuotoksista

Kuten otsikkokin viittaa olen pikku hiljaa kokeillut alkaa kirjoittamaan kirjan opastamia aamusivuja. Aamusivut tarkoittavat siis sitä, että heti herättyä kirjoitetaan 3 paperi liuskaa täyteen tekstiä välittämättä kirjoitusvirheistä ja käsialasta ja siitä mitä kirjoittaa. Tärkeämpää on siis se että kirjoittaa kuin, että miten kirjoittaa ja mitä kirjoittaa

Toinen otsikossa mielenkiintoa herättävä on taiteilijatreffit. Tämä tarkoittaa sitä, että oma pieni sisäinen taiteilija persoona viedään ns.treffeille. Eli esimerkiksi ihan vain menemällä yksinään elokuviin, taidenäyttelyyn tms. Eli annetaan itselle siis taiteellisia kokemuksia. Ehkä nämä pari linkkiä avaavat hieman paremmin tätä käsitettä ja Julianin ajatusmaailmaa:




Kirjassa suositellaan käymään kerran viikossa taiteilijatreffeillä. Mutta koska olen heittäytynyt niin kaikin puolin kapinalliseksi aikataulutusten suhtene. En aio tästäkään kantaa stressiä vaan teen kun tuntuu siltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti on aina tervetullut! :)